Delen = lief ❤

Spoel de restjes maar door het doucheputje

Ik ben aan het wassen… mezelf.
Als je weken dezelfde broek aan hebt komt er viezigheid op. Je kan wel verder, de broek blijft passen, maar toch voelt het minder fris.
En nu ben ik mezelf aan het wassen, op een andere laag.

Geen troep van twee weken, maar ballast en rommel van jaren. Ik heb er door de tijd heen zeker wel naar gekeken, maar er is residu achtergebleven....

Als een klein vetlaagje in de pan

Zo’n klein laagje wat niet weg gaat, wat blijft hangen. Zo’n laagje thee wat er bij het wassen van je theebeker nét niet af gaat, het kleine vetlaagje in een pan wat niet weg wil als je te koud water gebruikt, de streep die blijft als je raamtrekker net niet goed droog maakt. Die kleine restjes.
Je kan best verder, het raam is schoon, je kan de pan gerust weer gebruiken en de volgende beker thee smaakt echt wel lekker, maar toch…. het is net niet schoon. Je hebt er net iets meer kracht voor nodig.

Tijd voor een stukje zelfreflectie, voor terug naar binnen. Want als ik maar door blijf stapelen met al die kleine laagjes, dan wordt het vanzelf een hoopje, en dat hoopje wordt een bergje en zo gaat het verder. En dat wil ik niet.

Juist in het Nu komen die oude stukjes naar boven

Ik kijk met grote regelmaat naar mezelf. Door de weken en maanden heen heb ik besluiten genomen, keuzes gemaakt, stappen gezet. Leuke en minder leuke, maar wel de juiste. En door die stappen zijn er ook oudere stukjes naar boven komen drijven, en zelfs stukjes van jaren en jaren geleden. Die waren er al wel, maar juist door in het Nu te zijn, komt er ruimte voor die delen van mijn leven, van mijn persoontje.

En die mogen nu aandacht. Gewoon omdat ik dat nu wil. Ik wil het loslaten, me weer fris voelen. De ene stap levert wat op en zorgt voor beweging aan de andere kant, wat voor mij als oud voelt, het laagje wat er nog niet af is. Wat net nog iets meer aandacht nodig heeft.

Rechtstreeks het doucheputje in

Tijd voor rust, voor mezelf bekijken, waar tikken die stukjes naartoe, wat hebben ze nodig, hoe kan ik ze die aandacht geven zodat ze loslaten? Hebben ze nog wel aandacht nodig, of mogen ze met de eerste de beste doucheronde door het putje spoelen?

Hoe vaak kijk jij naar jezelf en was jij jezelf schoon van de achtergebleven plak?
Wat heb jij meegenomen in de tijd? Overtuigingen, gewoontes of gedachten die je niet meer wilt hebben. Loop je nog fris en fruitig door je leven? Is het misschien voor jou ook tijd voor wat zelfreflectie, voor keuzes, voor een liefdevolle wasbeurt?

Spoel jezelf schoon

Kijk dan eens naar mijn nieuwe programma www.allemaalik.nl
Op een rustige manier 12 weken lang jezelf bekijken, voelen wat er nog wel en niet past, jezelf schoonspoelen.

Ik ga mezelf vandaag weer centraal zetten, een aantal vragen stellen en zien wat ik er nog van mag loslaten. Dat loopt een heel stuk makkelijker door het leven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categories