Delen = lief ❤

Geboortebegeleiding

Met een Luisterkind Geboortebegeleiding wordt er via de Luisterkind Methode op zielsniveau voorzichtig contact met het ongeboren kindje gelegd. De Luisterkindwerker is zich bewust van de veilige omgeving waar het kindje zich in begeeft en gaat daar met alle respect mee om. Ze vernemen van het kindje hoe het zich voelt, of het vragen heeft en leggen het uit dat de geboorte er aan komt, stellen de vragen die de toekomstige ouders hebben. Zo wordt het een prachtig samenspel, waarbij ze als een soort intermediair dient, tussen kindje en ouders.

Naast dat ik zelf de  Geboortebegeleiding-afstemmingen doe, zijn er ook Luisterkindwerkers die, naast de opleiding gevolgd te hebben, er bewust voor gekozen hebben om de module Geboortebegeleiding te volgen. Zij werken dus exact volgens deze methode.

Vier Geboortebegeleiding-afstemmingen

In vier, vooraf afgesproken, afstemmingen gaat de Luisterkindwerker met jouw kindje aan het woord en wordt de geboorte daarin ook bekeken. Gedurende deze afstemmingen krijgen moeder en kind alvast een mooi contact met elkaar en hebben de ouders een beeld van hun toekomstige kindje. Vaak geeft het kind ook aan wat het fijn vindt, bijv lekker wiegen of liever op de linkerzij slapen nu het nog in de baarmoeder zit.
Het kindje helpt soms mee om de aanstaande mama rustiger te laten worden of geeft aan dat het niet zo van harde geluiden houdt. De verbanden met de andere gezinsleden worden soms ook gelegd. Iedere Geboortebegeleiding is uniek en wordt grotendeels door het kindje bepaalt. Daarom zijn er ook geen vaste gegevens te noemen die tijdens de afstemmingen naar voren komen.

Tijdens de afstemming wordt er ook naar de moeder gekeken, of zij extra energie kan gebruiken.

De afstemmingen werken op afstand, dus geen belasting voor de aanstaande mama of een belemmering in reistijd/reiskosten. Comfortabel een half uur per week op bed liggen in dezelfde tijd als de Luisterkindwerker zich op je kindje afstemt. Samen het contact op hetzelfde moment. Hoe prachtig is dat! Ze verwoorden hun afstemming in een mail, die je aansluitend aan het half uur ontvangt.

Eventuele vragen die daar weer uit voortkomen, nemen ze in de volgende afstemming mee.

Vanaf 28 weken zwangerschap

De vier sessies vinden wekelijks plaats vanaf het moment dat de moeder om en nabij de 28 weken zwanger is. Per keer een half uur, waarin de Luisterkindwerker het contact met ouder en kindje heeft en het geheel uitwerk op de mail. De moeder kan in die tijd heerlijk op een rustige plek ontspannen en kijken of ze ook iets voelt of beleeft. Ook haar ervaringen verneemt de Luisterkindwerker graag via de mail. Zo lopen jullie vier weken lang samen op.

Waarom de Geboortebegeleiding

Je voelt je kindje bewegen in je buik. Je voelt wanneer het rustig is en wanneer druk. Hoe mooi zou het zijn als je wist hoe het zich daadwerkelijk op die momenten voelt. En hoe fijn is het om te weten dat je kindje voorbereid is om de grote stap te zetten; het nieuwe leven wat hem of haar wacht.

Ik sta graag tot je dienst om de Geboortebegeleiding-afstemmingen te maken, maar ik houd daarbij wel een beperkt aantal aan omdat de wachttijden anders ongekend oplopen. Dat heb ik liever niet. Check in de rechterkolom of je nog ruimte hebt om aan te vragen. Ik zal op die pagina iedere keer opnieuw aangeven of het mogelijk is om een aanvraag in te sturen.
Lukt het niet bij mij, druk dan op de knop in de rechterkolom en je treft de Luisterkindwerkers die je ook graag van dienst zijn. Kies een Luisterkindwerker met de vermelding Geboortebegeleiding en met één druk op de button bij zijn of haar naam kan je direct de informatie opvragen..

Reacties

Lees hier een aantal reacties van aanstaande ouders, die gebruik hebben gemaakt van de geboortebegeleiding. Ze vertellen over de boodschappen van de kindertjes en het gevoel om voor de bevalling al zoveel over je kindje te weten.

Reacties

"Rond de 27 weken zwangerschap heb ik contact met je opgenomen. Wat een moeilijke, emotionele maar zo ontzettend mooie weken waren dit! Alle informatie die jij doorkreeg waren zo puur en zo mooi! Hierdoor heb ik een band met haar kunnen opbouwen en hebben we de eerste 22 onzekere weken in kunnen halen! Ze weet hoe welkom ze nu is en dat ik niet kan wachten tot ik haar in mijn armen kan sluiten en haar kan vertellen hoeveel ik nu al van haar hou! Jij hebt haar rust kunnen geven door haar voor te bereiden op de bevalling. Dit alleen al, is zo mooi!" Lees meer reacties >>

 

Check HIER of ik ruimte heb om een Luisterkind-afstemming voor je te maken

of klik hieronder voor mijn collega Luisterkindwerkers.