Delen = lief ❤

Het lichaam reageert, luisteren geblazen

Je mag er overheen kijken Diana. Er overheen! Daar kijken… daar!! En tja ga dat maar eens doen…. Dat vond ik spannend. Dus ik bleef bij de dingetjes die voor mijn voeten lagen, die binnen handbereik waren… lekker veilig, niet zo groots en redelijk overzichtelijk.En het werd nog een keer herhaald; Kijk er overheen, Diana.
En weer bleef ik dichtbij en later nog een keer en nog een keer.
Ik herinnerde de zinnen van mijn coach Ron: Wat wil je als je daar bent? Breng dat eens in kaart. Nee, zei ik, zo werk ik niet…. Maar gaandeweg de tijd kwam de vraag toch weer naar boven. Wat wil je als je daar bent? En waar is daar?

In de kramp bleef ik hier, en keek ik niet teveel naar daar. Mijn rug speelde op, eerst onderin in het midden, toen naar linksonder, toen naar linksboven en toen naar rechtsboven…. ik kreeg mijn hoofd niet meer recht vooruit. Mijn nek op slot, pijn overheerste.
En de boodschap kwam weer terug Kijk er overheen Diana, er overheen!

Tot je er niet meer onderuit kan, je lichaam zich zo vast zet dat je wel moet kijken! En dan in rust de woorden zoeken, de stap zetten, de keuze maken, de weg zien, beseffen wat je aan het doen bent, waar je naartoe gaat en jezelf horen antwoorden hoe je daar geraakt.

En dan voel je de nek ontspannen. Ik heb er overheen gekeken, ik heb durven kijken, ik heb mijn ogen open gedaan en gezien wat er is. Ik heb de weg er naartoe gezien.
Het hoofd kan weer redelijk rechtuit kijken, de kramp is eruit, de vrijheid is terug.

Mooi hoe het lichaam reageert op de paden die we lopen en de struikelblokken die we tegenkomen. Als het hoofd niet wil luisteren dan stuurt het lichaam je uiteindelijk wel de juiste kant op. Soms een tikkie pijnlijk, maar meestal wel nodig voor een mooie nieuwe stap!

www.allemaalik.nl hét online bewustwordingsprogramma dat je dichter naar jezelf brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categories